Czujnik jakości powietrza

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • perkusista
    Classic
    • 2019
    • 0

Jestem raczej nastawiony na skodę lub vw. Zastanawiam się jeszcze nad oplem. Renault, peugeot, ford - jakoś mi nie podchodzą. Zależy mi na w miarę dynamicznym i bezawaryjnym silniku i żeby koszta serwisowania mnie nie przerosły.
    A co chciałeś zaproponować sew1981?
  • perkusista
    Drive
    • 2014
    • 51

witam zauważyłem ze mam błąd przy włączonym silniku i klimatyzacji USTERKA E1 a na wyłączonym silniku USTERKA E2 w blokach pomiarowych czujnika jakości powietrza lecz przy z czytaniu VCDS błędów nie pokazuje tego błędu z czym może być związany i czy ma wpływ na działanie klimatyzacji bo jak widzicie na zdjęciu temperatura z nawiewów jest nie zadowalająca klima świeżo nabita
    Seat Altea XL 2010r

Komentarz

• voithmen
      Drive
      • 2015
      • 68

Wg. mnie czujnik jakości powietrza nie ma nic do klimy. On tylko przełacza na obieg zamknięty powietrza i na zewnętrzny. jedyne co to może (chyba) włączyć klime jak będziesz miał długo obieg powietrza wewnętrzny po to by szyby nie zaparowały

Komentarz

• robreg
        L&K
        • 2010
        • 1195
        • Octavia I (1U2)
        • AXP 1.4 MPI 75 KM

Gdzies czytałem, ze on w otaczajacym powietrzu wykrywa opary produktow ropopochodnych i w razie ich stwierdzenia, wlaczy obieg zamkniety
        Pozdrawiam, Robreg.
        ----
        furmanka.blogspot.com fan ;-)

Komentarz

• voithmen
          Drive
          • 2015
          • 68

robreg, ta ma działąć np jak jedziesz w tunelu i jest dużo spalin to ma włączyć obieg zamknięty

Komentarz

• robreg
            L&K
            • 2010
            • 1195
            • Octavia I (1U2)
            • AXP 1.4 MPI 75 KM

voithmen, bardziej chyba jak jedziesz po tafli rozlanej benzyny lub oleju napedowego, tak zrozumialrm jakis opis w necie. Nie mam pojecia jak dokladnie to ma dzialac :-) :-) :-)
            Pozdrawiam, Robreg.
            ----
            furmanka.blogspot.com fan ;-)

Komentarz

Pracuję...